INGYENES házhozszállítás 20.000 Ft feletti megrendelések esetén.

Kérdése van? Hívjon minket! +36308359440

Kipróbált receptjeink

Hummusz, ahogyan mi készítjük

Tímár Krisztina
Tímár Krisztina
2022.06.08 18:24
Hummusz, ahogyan mi készítjük

A hummusz nálunk egy olyan étel, ami szinte minden héten készül télen és nyáron is. Ez az isteni közel-keleti finomság nagyon sokféleképpen elkészíthető, ahogy mondani szokták, ahány ház, annyi szokás. Nagyjából húsz éve készítünk egy Izraeli változtat, amire a sógorom tanított.

Hozzávalók: 

1 bögre főtt csicseriborsó

4-5 evőkanál tahini (szezámpaszta)

Fél citrom leve

1 evőkanál olívaolaj

Só, bors

Római kömény (elhagyható)

Elkészítés:

Ha igazán olcsón és hulladékmentesen szeretnénk elkészíteni ezt az ételt, akkor a csicseriborsó konzerv helyett használjunk száraz csicserit, amit előző este beáztatunk, majd másnap megfőzünk.

Én minden hüvelyest így készítek, mindig van a mélyhűtőben főtt bab és csicseriborsó, amihez tudok nyúlni, ha kell. Így tudom, hogy biztosan semmilyen adalékanyag nincs az ételben, és még szemetet sem termelek. 

A hummuszhoz a hozzávalókat belerakjuk egy turmixba, vagy használhatunk botmixert is, és addig daráljuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Ha úgy látjuk, hogy túl sűrű, akkor egy kis vizet nyugodtan adjunk hozzá.  A fűszerezést ízlés szerint végezzük. A római kömény egy igen megosztó fűszer, lehet szeretni és lehet utálni. Ha te a második csoport tagja vagy nyugodtan hagyd el. Mi imádjuk, így mindig kerül bele. 

A hummusz egy olyan étel, amibe mártogathatsz nyers zöldségeket, kenheted pirítósra, vagy adhatod sült zöldségek mellé. Kiváló buli étel és megállja a helyét egy grillezésen is.

A csicseriborsó növényi fehérje tartalma az egyik legnagyobb, így könnyen kiváltható vele legalább egy húsos étkezés, amivel nagyon sokat teszünk a környezetünkért.