INGYENES házhozszállítás 20.000 Ft feletti megrendelések esetén.

Kérdése van? Hívjon minket! +36308359440

Kipróbált receptjeink

Szívet lelket melengető családi vegán lasagne

Mandalabolt
Mandalabolt
2022.01.14 17:48
Szívet lelket melengető családi vegán lasagne

Akinek van gyereke az tudja, hogy egy tészta étellel - legyen az bármilyen tészta - el lehet őket varázsolni. Ezt a receptet azért találtam ki, mert így a gyerekek megeszik a vöröslencsét, a spenótot, a cukkínit és az édesburgonyát, amit más ételben lehet nem ennének meg. Ha te is azzal küzdesz, hogy a gyerkőc nem eszik elég zöldséget, akkor csempészd be egy finom lasagneba és mind a tíz ujját megnyalja utána! :)

Hozzávalók:  

Vöröslencsés réteg:

1 nagy fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma 

1 teáskanál kókuszolaj vagy olívaolaj

200 g vöröslencse

1 közepes cukkíni

2 üveg paradicsomszósz (Mi a Borbolya olívás paradicsomszószát használjuk)

1 teáskanál cukor

Spenótos réteg:

250 g fagyasztott spenót vagy friss, ha hozzá tudunk jutni

1 teáskanál kókuszolaj vagy olívaolaj

1 doboz rizstejszín

2 gerezd fokhagyma

só,bors ízlés szerint

őrölt szerecsendió ízlés szerint

Sajtszósz:

150 g felkockázott édesburgonya

150 g felkockázott sima burgonya

1 db felkockázott sárgaréparépa

50 g kesudió

1/4 pohár sörélesztőpehely

1/2 pohár víz

citromlé, só, bors ízlés szerint

350-400 g lasagne tészta (ez nálunk mindig a háromféle, paradicsomos, spenótos és sima durum lasagne)

Elkészítés:

A vöröslencsés réteghez a lilahagymát megfuttatom a kókuszolajon vagy olívaolajon, majd belenyomom a fokhagymát. Mikor megcsap a fokhagyma illata, mehet rá a vöröslencse és a felkockázott cukkíni. Átkavaraom, ráöntöm a paradicsomszószt, és ha szükséges adok hozzá még vizet. A vöröslencse egészen sok vizet felvesz, én szeretem ha lédús a szósz, mert úgy szaftosabb lesz a végeredmény. Sózom, borsozom és ízlés szerint oreganot és bazsalikomot is szórok bele. Majd lefedem és hagyom főni, amíg megpuhul a lencse. 15 perc után érdemes ellenőrizin, átkavarni. Ha sok folyadékot felvett a lencse pótoljuk. Kb 20-25 perc, amíg készre fő. 

Közben a spenótos réteget is elkészítem. A zsiradékon megfuttatom az átnyomott fokhagymát, rádobom a fagyasztott spenótot, sózom, borsozom, lefedve pár perc alatt megpárolom. A végén 1 doboz rizstejszínnel felöntöm. 

A sajtszószhoz a krumplit, édesburgonyát és répát addig főzzöm, amíg minden meg nem puhul. Majd a  többi hozzávalóval együtt egy mixerbe teszem és krémesre turmixolom.

A rétegezést mindig a vöröslencsés réteggel szoktam kezdeni, arra jöhet egy sor tészta, majd spenótos réteg, tészta és így tovább, amíg el nem fogy minden. A tetejére egy nagy adag sajszósz. Mi annyira szeretjük, hogy a rétegek közé is teszünk sajtszószt. Tényleg isteni finom.  200 fokos előmelegített sütőbe teszem alsó-felső sütésre, nagyjából 40 percre. 

Jó étvágyat hozzá! :)

A hozzávalókat megtalálod a webshopban és a boltunkban, természetesen csomagolásmentesen!