INGYENES házhozszállítás 20.000 Ft feletti megrendelések esetén.

Kérdése van? Hívjon minket! +36308359440

A bolt és mi

Tímár Krisztina vagyok, a Mandala Csomagolásmentes Bolt tulajdonosa.

Kicsit több mint két éve tervezgettük a férjemmel, Petivel, ennek a boltnak a létrehozását. A 2020-as év mindenki számára egy meghatározó év volt, amit soha nem fogunk elfelejteni. 

Sok mindenre meg is tanított bennünket, de számunkra ez az év adta meg azt a plusz löketet, hogy merjünk belevágni és elindulni ezen az úton.

2020. októberében tudták meg a szüleim mit tervezünk és anyukám azonnal azt mondta, hogy jön velünk, csináljuk együtt, segít, amiben csak tud. Rajta kívül családunk minden tagja hozzájárult valamilyen formában, hogy a Mandala Bolt belső kialakításában és hangulatában is egyedi legyen. Anyukám az első perctől kezdve részt vett a bútorok felújításában, a bolt kialakításában és azóta is minden nap velünk együtt dolgozik, amiért nagyon hálásak vagyok.

Számunkra természetes a környezettudatosság és a hulladék mennyiségének minimálisra csökkentése. Emellett az egészséges életmód is kiemelkedő jelentőségű az életünkben.

Legfőbb célunk, hogy létrehozzunk egy kis közösséget, melynek tagjai osztoznak a környezethez és az egészséges életmódhoz való hozzáállásunkban.

Én személy szerint nagyon szeretek így élni. A mi élelmiszerre fordított kiadásunk csupán töredéke egy átlagos családénak Minden nap van meleg étel, minden másnap frissen sült kenyér, és soha semmit nem dobunk ki.

Kezdeményezésünkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy tudatos vásárlással nem csak az élelmiszerre szánt kiadást lehet csökkenteni, de saját és családunk egészségére is jobban figyelünk.

 

Mit jelent a csomagolásmentesség?

 

A vásárlások során a legnagyobb gondot az okozza, hogy sok termékhez csak nagyobb kiszerelésben lehet hozzájutni és a fel nem használt mennyiség sok esetben a kukába kerül.

A csomagolásmentesség lényege éppen ennek az elkerülése.

Mindenből meg lehet venni azt a mennyiséget, ami belátható időn belül felhasználásra kerül. A vásárlók érkezhetnek akár konkrét recepttel is, mi kimérjük a hozzávalókat, és így biztosan nem kerül semmi a kukába. Amellett, hogy tudatos vásárlással mindig friss alapanyagot lehet beszerezni, minimum a csomagolóanyag ára is megspórolható. Így nem pazaroljuk az ételt, és műanyaggal sem szennyezzük a környezetünket.

 

Hogyan működik?

 

Az első és legfontosabb dolog a tervezés. Mielőtt vásárolni mész érdemes átgondolni -akár egy hétre előre-, hogy milyen alapanyagokra van szükséged és milyen mennyiségben. Ez leginkább azért hasznos, mert így nem marad ki semmi, és elkerülhető vele a rögtönzött vásárlás is.

Érdemes magaddal hozni olyan tárolóeszközöket, amiben haza tudod vinni a megvásárolt terméket. Ennek nincsenek szabályai, bármi lehet, amit jónak gondolsz. (Befőttes üveg, doboz, vászonzsák…stb.) Természetesen mi is tudunk adni papírzacskót, befőttes üveget, de a boltban vannak megvásárolható, logózott vászonzsákok, szatyrok és több fajta üveg is, amit csak egyszer kell megvenni és mindig használhatod.

 

A vásárlás ilyen egyszerű

A tárolóm lemérem A súlyát ráírom Megtöltöm A pénztárnál fizetek