Összegezve az elmúlt évtizedek tapasztalatait, le lehet szögezni azt, hogy ez a rendkívül magas tápértékű vadgyümölcs nem véletlenül került az orvosi figyelem középpontjába. Gyógyító értéke magas P-vitamin-(flavonoid), vízben oldódó B1-,B2-,B6-,B9-,B12-,C- és H-vitamin-tartalmának, zsírban oldódó A-,E-és K-vitamin provitamin-tartalmának és összességében kiemelkedően magas, a sejteket a pusztulástól védő szabadgyök-fogó kapacitásának köszönheti. A kutatók egyöntetű véleménye szerint összességében legalább olyan betegség-megelőző és gyógyító erővel rendelkezik, mint a tahiti csodanövény, a noni gyümölcse.
A flavonoidok az embert is védik.
Az emberi szervezetben a flavonoidok hasonló hatást mutatnak, mint a növénynél. A legjelentősebb hatásuk azonban abban rejlik, hogy megóvják a testi sejteket az oxidatív károsodásoktól, melyeket a szabad gyökök váltanak ki.
Származási hely: Magyaroszág