A lila karalábémag igen hatákony antioxidáns és magas vitamin tartalommal rendelkezik. Íze a káposztára és brokkolirahasonlít, kellemesen enyhe és lédús. Fehér és élénk lila színű vékony szár apró zöld levelek és enyhe íz jellemzi.
Fogyaszthatjuk salátákban, szendvicsbe, turmixba vagy bármilyen főételt díszítve.
Csíráztatás folyamat:
- Áztatás 4 órán át
- Öblítás napont kétszer
- 3-4 nap után fogyasztható
Mikrozöldség növesztés:
- Egy adaghoz 1 púpos teáskanál (kb. 7 g) mag szükséges
- Sötétidő 3-4 nap*
- Az ültetés után 8-10 nappal már arathajuk is

*A sötétidő a magok elvetése és az első zöld hajtások megjelenése közötti időszak. A sötétidőben is fontos, hogy reggel és este is permetezzük a magokat.